Çin Haziran 2020 Gelişmeleri Hk.

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Deniz Ticaret Odası’ndan (International Chamber of Shipping–ICS) alınan 06.07.2020 tarihli Ek’te sunulan yazıda, ICS Çin İrtibat Bürosu tarafından Haziran 2020 tarihinde yedinci raporun hazırlandığı bildirilmektedir.

Söz konusu raporda; Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde (Hong Kong The Special Administrative Regions - SAR) mürettebat değişimleri, gemi kiralamada yeni vergi sistemi, yeni vergi sisteminin armatör ve işletmeciler için olası sonuçları, yeni vergi sistemi kapsamında gemi kiracısı olunmasına yönelik belirlenen kriterler, denizcilik sektörüne yönelik mesleki rehberler ve %20 vergi indirimi gibi yerel denizcilik sektöründeki önemli gelişmeler hakkında bilgi verilmektedir. Söz konusu raporda ayrıca, Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi’nde denizcilik işbirliğinin sağlanmasına yönelik yeni kılavuzun yayımlandığı, uluslararası deniz taşımacılığına yönelik gelişmeler ile ICS tarafından düzenlenen etkinlikler hakkında Çin denizcilik sektörü topluluğunun bilgilendirilmesi ve Asıl Temsilcinin Hong Kong Denizcilik ve Liman Kurulu’na yeniden atanması gibi konuların yer aldığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Hong Kong Armatörler Birliği’nde  (Hong Kong Shipowners Association – HKSOA) 24 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen bir webinarda,  ICS Çin İrtibat Bürosu Asıl Temsilcisi Sayın Edward LIU’nun COVID-19 kapsamında mürettebat değişimlerine yönelik bir konuşma gerçekleştirdiği belirtilmektedir.

Konulara ilişkin detaylı bilgi ekte sunulmaktadır.

794_1924__in_haziran_2020_geli_meleri_hk.pdf