Güvence Denetimi Standartı 3410 Taslak Metni Sanayi Sektörleri Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen 21 Eylül 2020 tarihli e-posta yazısında, Türkiye Denetim Standartlarının oluşturulması çalışmalarının bir parçası olarak Güvence Denetimi Standardı (GDS) 3410 "Sera Gazı Beyanlarına İlişkin Güvence Denetimleri"nin mevzuatımıza kazandırılması çalışmaları kapsamında hazırlanan taslak metnin kamuoyu görüşüne açıldığı bildirilmektedir.

Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) çatısı altında oluşturulan üç bağımsız standart belirleyici kuruldan biri olan Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan GDS 3410'un, bir işletmenin sera gazı beyanına yönelik raporlama yapmak için bağımsız denetçiler tarafından yürütülen güvence denetimlerini düzenlediği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu GDS 3410 Taslak Metninin TOBB internet (http://www.tobb.org.tr) ana sayfasında, "TOBB Birimleri" başlığı, "Sektörler ve Girişimcilik Dairesi" linkinde bulunan "Genel Bilgilendirme" bölümünde yer aldığı belirtilmekte olup, taslak metne ilişkin görüşlerin en geç 14.10.2020 tarihi mesai saati sonuna kadar TOBB'a (ayse.celebi@tobb.org.tr) iletilmesi istenmektedir.

1038_2515_g_vence_denetimi_standart_3410_taslak_metni_sanayi_sekt_rleri_hk.pdf