DTO TÜM HABERLER

ÖNCELİK ÇEKEK YERİ SORUNU!

 

DTO Antalya Şubesi 21. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi. 2019 yılı Eylül ayı Gelir Giderlerinin Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Kemal Piro tarafından okunup onaylanmasının ardından, şubenin 2020 Gelir Gider Bütçesi de görüşüldü.

 

Verimli toplantılar ve ziyaretler

 

Geçtiğimiz hafta İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın son derece yararlı bir Antalya ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Alanya’dan Kemer’e uzanan bölgede iki günlük yoğun bir toplantı ve ziyaret trafiği gerçekleştirdiklerini ifade ederek,  Başkan Kıran’ın oda üyelerinin sorunlarını, istek ve önerilerini aldığını ve bu konuda çözüm bulmak için tüm imkânlarını seferber edeceğinin sözünü aldıklarını söyledi.

 

Doğu Antalya ve Batı Antalya’ya çekek yeri yapılması!

 

Öte yandan İlçelerde yaşanan sorunların ve görüş önerileri maddesi ile devam eden toplantıda ana konuların başında çekek yerleri konusu oluştururken, Başkan Ahmet Çetin bu konuda yaptığı açıklamasında, önümüzdeki dönem için hedeflerinin batı Antalya ve Doğu Antalya da yatçıların yararlanabileceği çekek yerlerinin oluşturulması olduğunu söyledi.

 

Başkan Ahmet Çetin “ Bölgemizde en büyük sorunların başında yat bağlama ve çekek yerleri sorunu oluşturuyor. Batı Antalya ile Doğu Antalya’da üyelerimizin rahatlıkla kullanabileceği iki çekek alanı oluşturmak için bir çabamız var. Genel Merkezimize de bu konuyu iletiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu konu ilk önceliğimiz olacak. DTO Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran’a da bu konuda isteklerimizi iletiyoruz. Sayın Başkanımızın Antalya’ya her zaman desteği var” dedi.

 

İklim değişiklikleri ve etkisi

 

Son dönen iklim değişiklikleri nedeniyle oluşan durumu da değerlendiren Başkan Ahmet Çetin, gelecek yıllarda bölgede, öncelikle doğanın sonrasında da Deniz Ticareti ve Deniz Turizminin iklimsel değişiklikler ile etkilenebileceğini ve bu konuda neler yapılacağı konusunda da şube olarak bir rapor hazırlamakta olduklarını da söyledi.

 

İMEAK DENİZ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAMER KIRAN ANTALYA’DA…

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya’da sektör temsilcileri ile buluşmak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Antalya’ya geldi.

Başkan Tamer Kıran’a Antalya DTO Şube Başkanı Ahmet Çetin, İMEAK DTO Başkan Danışmanı Hüsnü Çöllü ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Başaran Bayrak, Burak Akartaş, Uğur Sina Şen, Mustafa Can da eşlik ediyor.

Başkanımız Tamer Kıran’ı Antalya’da ağırlamaktan çok memnunuz!

DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ı Antalya’da ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ahmet Çetin “ Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran’ı Antalya’da ağırlamaktan çok memnunuz. Burada denizcilerimiz ile bir araya gelerek onların istek ve önerilerini alıyoruz. Başkanımızın yakın ilgisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretlerin ilk durağı Alanya!

Ziyaretlerin ilk durağı Alanya olurken, Alanya Öğretmenevi’nde düzenlenen ve yüze yakın Alanyalı sektör temsilcisinin katıldığı kahvaltıda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, yaklaşık iki yıl önce göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında üyelere bilgiler verdi. Antalya Bölgesinin ve Alanya’nın kendileri için önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Tamer Kıran, bölgenin deniz turizminde de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Başkan Tamer Kıran, “ Antalya Şubemiz ile birlikte denizcilik sektörünün gelişmesi ve deniz turizminden daha çok verim alınması adına çalışmaktayız. Amacımız bölgenin sektördeki lokomotifi olan deniz turizminin gelişmesi adına İMEAK Deniz Ticaret Odası olarak her türlü desteği vermek. Sizlerden gelen her türlü istek ve öneriyi değerlendiriyoruz” dedi.

Mevcut Balıkçı Barınaklarındaki sorunlar

Mevcut Balıkçı Barınaklarının amaç dışı kullanılmasını da değerlendiren Başkan Kıran, “ Balıkçı Barınakları konusu kanayan yaradır. Gerçekten avcılık yapan bu işi ekmek için yapanlardan bahsetmiyorum. Hayatında istavrit tutmayan, sandalı olmayan kişilerin Barınakları meslek tuttuklarını ve amaç dışı kullandıklarını görüyoruz. Yeni gündem maddelerimizden bir tanesi de bu. Halen bu konu Tarım Bakanlığında. Bizim yapmamız gereken bu konuyu bir an çözmek olacak” dedi.

Antalya ve Kemer’de de denizciler ile buluşacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran Alanya ziyaretleri sonrası Manavgat’a geçti ve MATSO’da sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Kıran, Programları doğrultusunda Antalya’da ve Kemer’de de sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin
“ANTALYA’DA 4 YILDA 250 BİN PARAŞÜTÜN UÇURULDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ!”

DTO Antalya Şubesi 19. Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı  Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin Aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi. Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Kemal Piro tarafından 2019 yılı Ağustos ayı Gelir Giderleri tablosu Meclise sunmasının ardından Meclis Üyeleri, İlçelerindeki sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Su Sporu işletmelerinin yaklaşık % 40 ‘ı Antalya Bölgesinde!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin toplantıda verdiği bilgide, Türkiye’de bulunan Su Sporu işletmelerinin yaklaşık % 40 ‘ının Antalya Bölgesinde olduğunu ve güzel bir sezon geçirdiklerini belirtirken, geçtiğimiz hafta sonu can kaybıyla sonuçlanan üzücü parasailing olayı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Meydana gelen kazada teknenin sahibi olan şirketin DTO  üyesi olmadığına dikkat çeken Başkan Ahmet Çetin, 2009 yılında yayınlanmış olan deniz turizmi, turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliği uygulamalarının yerinde olduğunu ancak son yıllarda biraz uygulamada sekteye uğradığını söyledi.

Turizm amaçlı sportif faaliyet kurulları düzenli olarak toplantılarını yapmalılar!

Başkan Ahmet Çetin, “ Deniz Ticaret Odası, özellikle her yıl teknolojiye bağlı değişiklik gösteren Parasailing ve diğer su sporları aktivitelerinde üyeleriyle birlikte dünyayı takip etmekte ve en iyi hizmeti ve en iyi malzemeyi kullanmaktadır. Ancak özellikle her sene belirli periyotlarla  düzenli olarak toplanması gereken Odamızın da temsilcisiyle üye olduğu İlçe turizm sportif kurullarının ve turizm amaçlı sportif faaliyet kurullarının düzenli olarak toplantılarını yapmasının son derece önemli olduğunu değerlendiriyoruz. Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik , Deniz Ticaret Odası gibi sınırlı sayıda üyesi olan bu komisyonları mülki amirlerimiz, kaymakamlarımız tarafından düzenli olarak toplanmaları bilgi alışverişinde bulunmaları ve  bu kurulların belge verirken de mutlaka Deniz Ticaret Odası üyeliği şartı aramaları, belge verilecek kişinin Deniz Ticaret Üyesi olup olmadığını da mutlaka tespit etmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca bu kurulların görevi sadece belgede vermek değil denetim yapmak” dedi.

Antalya’da 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz!

Gerekli denetlemelerin düzgün yapılmaması durumunda ise istenmeyen kazalar meydana gelebildiğini dile getiren Başkan Ahmet Çetin, “ Son yaşadığımız üzücü olayda kazanın meydana geldiği tekne sahibi kaptan, tecrübeli bir kaptan ancak gene de ani hava şartları değişikliklerine karşı çok dikkatli olması lazımdı. Bunun içinde biz üyelerimizle ani hava değişikliklerinin duyurulması, iletişim ağlarının kurulması ve kooperatifler, dernekler kanalıyla elimizden gelen duyuruları yapıyoruz. Şunu da söylemekte yarar var. Antalya’da tahmini rakamlarla 4 yılda 250 bin paraşütün uçurulduğunu tahmin ediyoruz.  250 bin hava uçuşunda son dönem yaşadığımız sadece 1 tane ölümlü kaza meydana geldi. Kimsenin can kaybı değil, ayak tırnağının dahi kırılmasını istemeyiz. Ama bununda göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Çeşitli ulaşım sektörlerine transferlerde de maalesef münferit kazalarla zaman zaman ülkemizi , şehrimizi ziyarete gelenler hayatlarını kaybedebiliyorlar. Ama denizde yaşanan olaylarda biz sıfır can kaybı, sıfır risk prensibiyle çalışıyoruz. Onun içinde bundan sonra Odamızın da mutlaka içinde olduğu, kurumların düzenli çalışarak sektörün aksaklıklarının giderilmesi ve çağa daha hızlı ayak uydurması yönünde ve misafirlerimize daha sağlıklı daha kaliteli hizmet vermesi yönünde önemli bir aşama kaydedeceğine inanıyoruz” dedi.

DTO Antalya Basın Servisi – 25.09.2019

DTO ANTALYA ŞUBESİ DENİZE

DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

BAKA’ya sunulan ve Kaş’a kazandırılması planlanan Sualtı Müzesi projesi kabul edilirse DTO Antalya Şubesi de maddi destek verecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin 18.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi.

Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Kemal Piro tarafından Haziran ve Temmuz ayı gelir gider tablosu Meclise sunulurken, üyelerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  DTO Antalya Şubesi’nin aylık faaliyetlerinin sunulduğu toplantıda, üyeler tarafından iyi bir turizm sezonunun geçtiği ifade edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin yaptığı konuşmasında, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Kaş’a kazandırılması planlanan Sualtı Müzesi projesini Şube olarak desteklediklerini söyledi.

Projenin BAKA’ya ( Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ) sunulduğunu dile getiren Başkan Ahmet Çetin, “ Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kumuca Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından desteklenen, Kaş Sualtı Müzesi projesi BAKA’ya sunuldu. Proje eğer BAKA’da kabul görürse bizde DTO olarak projeye gereken maddi desteğimizi vereceğiz. Bu proje Kaş için oldukça önemli bir proje. Umarım bir an önce sonuçlanır ve hayata geçer. Bu müze Kaş’ın turizmine büyük katkı koyacaktır.” dedi.

28.08.2019 – DTO Basın Servisi

BAKA İLE DTO ORTAK PROJESİ

DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Antalya Şubesi’nin Temmuz ayı 17. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Antalya Şubesi’nin Temmuz ayı 17. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi.

Başkan Ahmet Çetin, yaz döneminde turizmin yoğun olduğu dönemleri yaşadıklarını belirterek, üyelerin sorunlarını yakından takip ettiklerini ve sorunlar ile birebir ilgilendiklerini belirtti. Çetin, Temmuz ayı başında kutladıkları 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerini başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, organizasyonlara gereken desteği verdiklerini ve etkinliklerin gerçekleşmesinde katkı koyan paydaşlara teşekkürlerini sundu.

BAKA ile DTO ortak projesi…

BAKA ile ortak proje içerisinde olduklarını ve denizin temizliği için “Deniz Satıh Süpürgesi Teknesi”ni Antalya’ya kazandırmak için projede sona gelindiğini de dile getiren Başkan Ahmet Çetin, “ Denizlerimizin temizliği oldukça önemli. Öncelikli hedefimiz denizlerimizin kirlenmemesi ve kirletilmemesi adına çalışmalar yapmak.  Deniz kirliliği oluşan bölgelerde anında müdahale etmek istiyoruz. Bu amaçla BAKA ile ortak bir proje geliştiriyoruz. Bölgede kullanılacak bir deniz süpürgesi teknesini hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Hizmete almayı planladığımız Deniz süpürgesi, hem katı, hem sıvı hem de deniz yüzeyinde süpürge görevi yapacak. Eğer proje kabul edilirse merkez bütçesinden 670 bin TL. gibi paranın da bu proje için harcanması planlıyor” dedi .

Yatlarda gerçekleştirilen “Köpük Partisi” konunda açıklamalarda bulundu

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin,  son günlerde gündemde sıkça yer alan denizde köpük partileri konusunda da açıklamalarda bulundu. Çevrenin ve temiz bir denizin öncelikleri olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Çetin, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“ Sayın Valimizin denizlerimizin kirletilmemesi adına yatlarda gerçekleştirilen Köpük Partilerinin yakından izlenmesi konusunda bizlere emirleri var. Bizde konuya hassas yaklaşıyoruz. Bu arada turistlerin yat turlarında büyük ilgi gösterdiği Köpük partilerinin çevreyi kirletmemesi ve gereken önlem alınması kaydıyla devam etmesi konusunda üyelerimizin istekleri var. Onları da dinliyoruz. Yaptığımız araştırmalar ve edindiğimiz bilgiler ışığında çevreye sıfır kirlilik verecek ve Avrupa’da da kullanıldığını öğrendiğimiz bir köpük maddesini burada kullanabileceğimizi düşündük. Geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya Çevre Müdürlüğümüzde bu konuda bir toplantı yaptık. Eğer denize zarar vermeyecek bu yeni köpük maddesine çevre Müdürlüğümüzden de bir onay gelirse sayın Valimize de gerekli detaylı bilgileri vererek, çevreyi ön planda tutarak üyelerimizin isteklerini de yerine getirme ve denizimizi de koruma şansımız olacak” dedi.

Gelir Giderlerinin Hesapları okundu

Toplantıda ayrıca 2019 yılı Mayıs ayı Gelir Giderlerinin Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Kemal Piro tarafından sunulurken, son günlerde gündem olan Akdeniz’de gaz arama faaliyetleri konusunda geniş açıklamaların yer aldığı “Münhasır Ekonomik Bölge “ konulu sunum Meclis Üyesi Hasan Kaçmaz tarafından sunuldu. Toplantıya katılan Meclis Üyeleri tarafından İlçelerde yaşanan sorunlar ve görüş önerileri de alınırken, bir sonraki toplantının 27 Ağustos 2019 günü yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

DTO’DAN KAŞ ZİYARETLERİ

Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan’ı makamında ziyaret ettiler, ardından yat limanında denizciler ile bir araya gelerek onların istek ve görüşlerini dinleyip, önerilerini aldılar.

DTO ( Deniz Ticaret Odası )  Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Meclis Üyeleri Kaş’ta ziyaretlerde bulundular.  Başkan Ahmet Çetin, Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı DTO Meclis Üyesi Hayrettin Özkan ve DTO Antalya Şubesi Meclis Üyesi Nihat Tokgöz ile birlikte önce denizci dostu Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan’ı makamında ziyaret etti ardından yat limanında denizciler ile bir araya gelerek onların istek ve görüşlerini dinledi, önerilerini aldı.

Kaymakam Akhan’a teşekkür plaketi

DTO ( Deniz Ticaret Odası )  Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ziyarette Kaymakam Ulaş Akhan’a denize ve denizciye verdiği önemden dolayı bir teşekkür plaketi verdi. Başkan Ahmet Çetin yaptığı açıklamasında “Sayın Kaymakamımız Ulaş Akhan’ın denize ve denizciye verdiği önemden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımız sektörümüze çok büyük katkılarda bulunuyor. Bölgedeki eksikliklerin giderilmesi konusunda burada ikili işbirliğimiz içerisinde çözüm yolları buluyoruz.  Bu arada Kaş Limanında Deniz Ticaret Odası ek hizmet büromuzu açtık. Antalya’nın batı tarafındaki Kaş’a yakın olan Demre, Üçağız, Kalkan ve Kaş’taki üyelerimiz Antalya’ya gelmeden tüm işlemleri burada yapabiliyorlar. Kaş’taki Meclis Üyemiz Nihat Tokgöz’ün kontrolünde ek hizmet büromuz çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Deniz Ticaret Odası her zaman yanımızda oldu!

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan,  Kaş’ın turizm ile ilgili yapılan çalışmalarında, bölgede yer alan teknelerde yapılan çalışmalarda Deniz Ticaret Odası’nın çok büyük katkılarını gördüklerini belirtti.

Kaş Kaymakam Ulaş Akhan yaptığı açıklamada “Kaş’ta göreve geldiğimiz ilk günden bu yana DTO Antalya Şube Başkanımız Ahmet Çetin ile çok yakından ikili işbirliği içerisindeyiz. Kaşımızın turizm ile ilgili yapılan çalışmalarda, buradaki teknelerimizde yapılan çalışmalarda sürekli çok büyük katkılarını gördük. Özellikle son zamanlarda yaptığımız Kaş Balıkçı Barınağı’nda, yıllardır teknelerimizin dile getirdiği tonozların değişmesi konusunda bir sorun vardı. DTO Antalya Şube Başkanımızın çok büyük katkıları ile Kaş Belediyemiz ile birlikte Limandaki bütün tonozlarımızın değişimini sağladık. Kaş bilindiği gibi dalış turizmi konusunda dünyanın en önemli 50 noktasından bir tanesi. Fakat bu dalış noktalarımızda gemilerimizin bağlama tonozları olmadığı için atılan çapalardan dolayı deniz yüzeyinde deniz çayırlarının yok olmasında, alttaki balıkların gelişmesi gibi konularda çok sıkıntılı durumlar oluşuyordu. En son bu konuda yine bir örneğini gördük. Dalış noktalarındaki batıklara verilen zararlarda söz konusuydu. Bu anlamda hem Deniz Ticaret Odamız, hem Kaş Belediyemiz ile dalış noktalarımıza bağlama tonozlarımızı yerleştiriyoruz. İnşallah bu ay içerisinde önemli bir kısmını tamamlamış olacağız. Tüm bu çalışmalarda, meydana gelen doğal afetlerde teknelerimizin zarar gördüğü noktalarda Limanla ilgili ve çekek yeri ile alakalı yaşadığımız sıkıntılarda da Deniz Ticaret Odası her zaman yanımızda oldu. Sürekli bizi ziyaret ederler ve fikir alışverişinde bulunuruz. Bu konularda verdiği destekten ötürü, aynı zamanda teknelerimizin burada sıkıntılarında pratik çözümler buldukları için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine bu ay içerisinde Deniz Ticaret Odası’nın Kaş Şubesi de Limanda faaliyete başladı. Bu da buradaki işletmelerimiz için büyük bir kolaylık. Bu desteğinden ötürü de Başkanımıza ve Yönetimine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ortak çalışmalarımız devam edecek. Biz Kaş’ta yapılan bu çalışmalarda Deniz Ticaret Odası ile Belediyemiz ile Sivil Toplum kuruluşları ile birlikte Kaşımıza değer katmaya devam edeceğiz”

Kaşlı Denizciler çalışmalardan memnun!

Kaymakam ziyareti sonrası Kaş Limanında yatçılar ve dalış Merkezleri yöneticilerini ziyaret eden Başkan Ahmet Çetin ve Meclis üyeleri ardından üye ziyaretleri de gerçekleştirdi. Üyeler Başkan Ahmet Çetin’e yeni açılan ve Antalya’ya gitmeye gerek kalmadan tüm işlemlerin gerçekleştirildiği yeni ek hizmet bürosu için teşekkür ettiler ve DTO Antalya Şubesinin yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini sundular.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Kaş ek hizmet bürosu Yetkilisi DTO Meclis Üyesi Nihat Tokgöz” Bölgemiz Antalya’ya çok uzak ve Odamızdan gerekli faaliyet belgelerini almak ve diğer eksiklikleri tamamlamak için tam gün Antalya’ya gitmek zorunda kalıyorduk. Ciddi bir ekonomik külfet de oluşuyordu. DTO Antalya Şube Başkanımız Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu üyelerimizin de büyük destekleri ile Kaş’a bir ek hizmet binası açtık. Oda tarafından bir arkadaşımızı burada görevlendirdik. Sabah saat 08.00 akşam 17.00 arasında burada denizcilerimize hizmet veriyoruz. Bölgede çok ciddi bir transitlog (seyir izin belgesi) kullanımı var. Burada onların satışını gerçekleştiriyoruz. Antalya merkezinde gerçekleştirilen tüm işlemler burada yapılıyor” dedi.

TURİSTİK DENİZALTI “NEMO PRİMERO” İLE MAVİ DERİNLİKLERE İNDİLER!
DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri içerisinde, Turistik denizaltı ‘ Nemo Primero” denizaltısı ile mavi derinliklere indiler.
Deniz turizmine katkı sağlamak amacıyla 2017 yılında ilk dalışını gerçekleştiren ve her gün yerli ve yabancı yüzlerce turisti Akdeniz’in mavi derinliklerine indiren Nemo Primero ile denizin altına inen DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, alternatif turizm adına Antalya’da önemli bir işe imza atan Nemo Primero kaptan ve ekibine teşekkür ederek, “ 1 Temmuz Denizcilik ve Kabatoj Bayramı etkinliklerimiz içerisinde yer alan Turistik denizaltı ‘ Nemo Primero” ile Akdenizin derin sularına daldık. Yaklaşık 35 mt. Denizin altında yer alan ve Antalya’nın en önemli batıkları içerisinde yer alan Fransız savaş gemisi St. Didier Batığı’nı görme şansı bulduk” dedi.
Submarine Turkey tarafından 2017 yılında Finlandiya’dan alınarak Antalya’ya getirilen turistik denizaltı ‘Nemo Primero’, yerli ve yabancı turistleri Akdeniz’in su altı güzellikleri tanıştırıyor. İlk resmi dalışını 11 Nisan 2017 tarihinde Kaleiçi açıklarında bulunan 35 metre derinliğindeki Fransız savaş gemisi St. Didier Batığı’na gerçekleştiren Nemo Primero, oldukça ilgi çekiyor. Bölgeye dalış yapamayan sualtı meraklıları Nemo Primero ile su altı güzelliklerini ve batığı görme şansı buluyorlar.
DTO Basın Servisi – 01.07.2019

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Antalya’da kutlanıyor.  Cumhuriyet Meydanındaki tören Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Antalya Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanlığı ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanlığı temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Törene Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Sahil Güvenlik Komutanı Kd.Albay Sezai Öztürk, DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Sevda Yılmaz, DTO Antalya Meclis Başkanı Berna Küner Vanmanakes, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Ünver, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Barbaros sınıfı TCG Barbaros Firkateyni Komutan ve askerleri, denizciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk anıtına çelenk koyma ile son buldu. Çelenk koyma töreni sonrası Kaleiçi Yat Limanı’nda Türkiye’nin ilk turistik denizaltı turu yapan Submarine Turkey’in üzerinden denize çelenk bırakıldı.

Başkan Ahmet Çetin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum”

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamasında, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Denizcilik camiamızın ve tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

1 Temmuz 2019- DTO Basın Servisi

DTO ANTALYA ŞUBESİ’NDEN
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

DTO (Deniz Ticaret Odası) Antalya Şubesi 13. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirilirken, konu İstihdam Seferberliği oldu. Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Nejat Deniz ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat da katıldı. Toplantıda, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi üyelerine yönelik olarak İşkur ve SGK’nın personel istihdamına yönelik işverenlerin faydalanabileceği teşvikler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlayan toplantıda DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin yaptığı konuşmasında, “2019 İstihdam Seferberliği ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ teşvik paketi ile getirilen uygulamalardan denizcilik sektörünün de yararlanması adına konu hakkında detaylı bilgiler edindiklerini belirterek, “Ülkemizin gücüne güveniyoruz ve İstihdam Seferberliği 2019’a katılıyoruz. Ülkemizin denizlerinde bereket var, umut var. Denizde iş var, AŞ var, gelecek var” dedi.

‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı konuşmasında, “Hatırlayacağınız üzere 21 Ocaktaki Türkiye Odalar Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi şurasında Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Ve Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta çalışarak yoğun bir şekilde istihdam teşviklerini hazırladılar. Bunlara yönelik yasal düzenlemede hızla Meclisten geçti ve resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve yine Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör temsilcisi Başkanlarımızın katılımıyla, ‘’Burası Türkiye Burada İş Var’’ sloganıyla ‘’İstihdam Seferberliği 2019’’ kampanyası başlatıldı” dedi.

Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin, İstihdam Seferberliği 2019’a katılın!

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi olarak ‘’Denizde İş Var’’ diyerek bu kampanyaya dahil olduklarını belirten Ahmet Çetin, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların çoğu tarihi destekler şekilde. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç halinde Üyelerimize yönelik olarak İstihdam teşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Burada tüm iş dünyamıza ve iş verenlere özellikle Üyelerimiz olan denizcilere çağrıda bulunuyorum. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın. Bu tarihi İstihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir işçi vatandaşımızı işe alarak hem işinizi geliştirin hem ekonominin büyümesine katkınız olsun hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak kazanan siz olun. Bu topraklarda bu ülkenin denizlerinde bereket var, aş var, iş var, gelecek var. Değerli konuklarımız katılımlarınız için tekrardan teşekkür eder, sizlere Yönetim Kurulum adına saygılarımı sunarım”

İstihdam Seferberliği Paketi teşviklerinde neler var?

İstihdam Seferberliği Paketi teşvikleri; Yeni İstihdama Ücret Desteği, Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek, Siz Bi’ Nefes Alın Ücretler Bizden Desteği, Mevcudu Koru, Bu Da Bizden Olsun Desteği, Düzenli Ödemeye Devamlı Desteği, Kalkınmaya İlave Desteği, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği, İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek olmak üzere toplam sekiz başlık altında işveren ve çalışanlara önemli fırsatlar sunuyor.

Toplantı sonrası DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Meclis Başkanı Berna Küner Wanmanekes ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Nejat Deniz ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat’a bir teşekkür plaketi verildi.

“DENİZDE İŞ VAR”

TOBB tarafından başlatılan “Burası Türkiye Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında DTO Antalya Şubesi de “Denizde İş Var” Kampanyasına katıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, “Üyelerimizin Nisan 2019 ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet ödüyor. İlave istihdamın 3 ay boyunca maliyeti işverene sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca sigorta primi ve vergileri devletimiz tarafında karşılanacak. İstihdam edilecek kişi kadın, genç veya engelli ise 9 aylık süre 15 aya uzamış olacak. Ayrıca sıkıntıda olan işverenin faaliyetleri durmuş yada azalmış ise, çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonundan ödeniyor” Düzenini Bozma ,istihdamı koru” Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylar istihdamseferberliği.org adresinden ulaşmak mümkün” dedi.

Başkan Ahmet Çetin, tüm üyelere seslenerek, “Ülkemizin gücüne güvenin ve İstihdam Seferberliği 2019’a katılın. Ülkemizin denizlerinde bereket var, umut var. Denizde iş var, aş var, gelecek var” diye konuştu.

“DENİZ VARSA HAYAT VARDIR!”

DTO (Deniz Ticaret Odası) Antalya Şubesi Olağan Toplantısının konuğu TURMEPA oldu!

DTO (Deniz Ticaret Odası) Antalya Şubesi 12. Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yoğun bir kalabalık ile gerçekleşen meclis toplantısının bu ayki konukları TURMEPA Başkanı ve aynı zamanda İMEAK DTO Başkan Yardımcısı olan Şadan Kaptanoğlu ve TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk oldu. “Deniz varsa hayat vardır!” sloganı ile temiz bir deniz için varını yoğunu ortaya koyan TURMEPA Derneği adına yapılan çalışmalar DTO Antalya Şubesi Yönetimi ve üyelerine anlatıldı.

Toplantıya TURMEPA Başkanı ve aynı zamanda İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Şadan Kaptanoğlu ve  TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk’ün yanı sıra Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Alb. Sezai Özkurt, geçmiş dönem merkez Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya 6. Bölge Müdür Yardımcısı Sevda Yılmaz da katılan isimlerdi.

Bu yıl zorlu kış şartları ile mücadele ediyoruz!

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmanakes’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in geçtiğimiz ay gerçekleşen faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirmesi ile devam etti. Başkan Ahmet Çetin, TURMEPA’yı konuk etmekten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, yoğun ve zorlu bir kış dönemi geçirdiklerini belirterek, “Bu yıl zorlu kış şartları ile mücadele ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle zarar gören sektörümüzün temsilcileri denizcilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Onların her zaman yanlarındayız” dedi.

Başkan Ahmet Çetin, sezona hazırlıkların da devam ettiğini belirterek, 2019 turizm sezonunun bölgemizde iyi geçeceğini söyleyerek, hep birlikte sezona iyi bir giriş yapmak adına her zaman denizcilerin yanlarında olduklarını ifade etti.

TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk Dernek olarak yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapmak istedikleri çalışmaları anlattı.

Biz denizlerin koruyanlarıyız!

İMEAK DTO Başkan Yardımcısı ve TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu yaptığı konuşmasında “Bizleri TURMEPA olarak ağırlayan Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Aldığımız iki nefesten birini denizlerimiz sağlıyor. O yüzden denizlerimiz nefes kadar vazgeçilmez bizim için. Denizlerimize baktığımız zaman deniz kirliliğinin % 70’i karadan geliyor. Denizden gelen kirlilik ise % 30’dur. Biz denizlerin koruyanlarıyız. Biz bu denizlerden ekmek yiyenlerdeniz. Denizi en çok bilenlerden ve denizi en çok sevenleriz. TURMEPA olarak denizimizi yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmek zorundayız. Deniz temizliğinin önemi konusunda duyarlılığı artırmak için çalışmaya ve toplumumuzu bilinçlendirmeye her zaman devam edeceğiz. Siz değerli denizci dostları da etkinliklerimiz de ve derneğimizde etkin rol almaya davet ediyorum” dedi.

Toplantı sonrası TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Meclis Başkanı Berna Küner Vanmanakes’e bir özel hazırlanmış bir kahve fincan takımı hediye ederken, toplantı sonrası toplu fotoğraf çekimi ile toplantı sona erdi.

ADRASAN’A “YÜZER İSKELE” HAYATA GEÇECEK

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin 10.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlayan toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in aylık faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirmesi ile devam etti.

Başkan Ahmet Çetin Meclisi bilgilendirirken, göreve geldikleri 8 aylık süreç içerisinde yoğun bir tempo ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve denizcilerin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Ahmet Çetin, “ 8 aylık görev sürecimizde birlik ve beraberlik ile isteklerimize çözüm bulmak amacıyla her kapının açılmasını sağladık. Birlik ve beraberlik içeresinde hareket ederek, kamu kurum ve kuruluşlar ile yerel idarelerden birçok isteğimizin karşılığını aldık, alabiliyoruz da.” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi’nde önceki hafta başlayan yatlara Plakalandırmalar konusunun, önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde uygulanmaya başlayacağını da söyleyen Başkan Ahmet Çetin, “Bundan sonra plakası olmayan araç o rıhtıma, iskeleye yanaşamayacak. Bu uygulamanın ileriki dönemde su sporları içinde uygulanmasının gündemde olduğunu söylemek isterim. Bundan sonra Oda üyesi olmayan, faaliyet belgesi olmayanlara asla plaka verilemeyecek. Buda odamızın gücüne güç katacaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e biz denizcilere verdiği destek için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adrasan Bölgesinin en büyük ihtiyacı olan yüzer iskelenin hayata geçmesi adına da çalışmalarda sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ahmet Çetin, “ Adrasan’a yapılmak üzere gerçekleştirilecek yüzer iskele onaydan geçti, ihaleye çıkacak. Bu konuda sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun da bizlere ve denizcilerimize büyük destekleri var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu arada Demre için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Yine 2019 yılında Kaş-Kalkan çekek yerinin çözülmesi adına çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.

2018 yılı Ekim Ayı gelir giderlerinin Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Kemal Piro tarafından okunup oy birliği ile kabul edilirken, 2019’un ilk toplantısının da 15 Ocak 2019 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

DENİZCİLER DÜNYA’NIN EN BÜYÜK FUARINA KATILACAK

 

MEAK Deniz Ticaret Odası Fuarlar Komitesi Başkanlığını sürdüren DTO Antalya Şubesi, 19-27 Ocak 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük ve en önemli Fuarına katılım sağlayacak.
Boot Düsseldorf Fuarında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından; tur firmaları ve marinalar için 170 m2 alan, dalış turizmi içinde 50 malanın tahsis edildiğinin ifade eden İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ‘’ Dünya Denizcilik sektörünün  buluştuğu en önemli fuar organizasyonlarından biri olan Boot Düsseldorf Fuarına katılım sağlamak amacıyla Fuar Komitesi Başkanlığı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tur firmalarımız, Marinalar , Dalış Turizmi firmaları bu fuarda yerlerini alacaklar. Ülkemizin deniz ve sualtı zenginliğini göstermek ve Turizm destinasyonlarımızı tanıtmak amacıyla orada olacağız. Yine dünyanın son dönem gerçekleşen sektörel gelişmelerini yakından takip etme fırsatı bulacağız. Konuyla ilgili detaylı bilgileri tüm üyelerimiz ile paylaştık.’’dedi.

MENDERES TÜREL, DENİZ TİCARET ODASI’NIN KONUĞU OLDU

 

İMEAK DTO Antalya Şubesi 09. Olağan Meclis Toplantısı Akra Barut Otel toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı konuk oldu. Toplantı Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlarken, toplantıya İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Başkan Danışmanı Hüsnü Çöllü, Antalya Sahil Güvenlik Komutanı Alb.Sezai Özkurt, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı Cengiz Kaptanoğu, Ulaştırma 6.Bölge Müdürü Rıfkı Kocaman, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, ASBİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Şandan’ın yanı sıra önceki dönemlerde görev yapan Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile DTO Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.

 

Şube Tanıtım videosunun yayınlanmasının ardından DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin bir hoş geldin konuşması yaptı. Başkan Çetin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Olağan toplantılarına katılım sağlayıp, denizcilere verdiği destek için teşekkürlerini sundu.

 

Başkana önce teşekkür ettiler, sonra destek istediler!

 

‘Uluslararası İdeal Kentler Ödülleri 2018’ birincilik ödülü kazanan, bu proje kapsamında amatör deniz sporlarına yer tahsis ederek yıllardır süren özlemi sonlandıran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Türel’e teşekkür edildi.

 

Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz!

 

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmasında, “Manavgat’ta bulunan su sporları parkurlarının kiralanması ile ilgili sorunu taleplerimiz doğrultusunda çözüme kavuşmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kaleiçi’nde günübirlik tur teknelerinin yaşamış olduğu keşmekeşliğe son vermek üzere Kaleiçi Yat Limanını Kooperatifimize kiralayan, turnikeler koyarak hanutçuluğun önüne geçen ve tarihinde ilk kez güzel bir sezon yaşanmasına imkân tanıyan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da mevcut eksikliklerin Kooperatifimiz tarafından giderilmesi için Ocak 2019 ayında sona erecek olan kira sözleşmesinin yasaların el verdiği süreye uzatılarak yenilenmesini talep ediyor desteklerinizi bekliyoruz. Dünya Şehri Antalya’da deniz kültürünün yaşatılması ve farkındalığının arttırılması için Antalya Denizcilik Müzesi yapılmasının önemli olduğunu değerlendirmekteyiz. 640 km sahil şeridi ile Ülkemizin en uzun deniz sınırına sahip olan ilimizde ailelerin çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirirken eğitim alabilecekleri çağımız modern müzecilik anlayışına uygun Denizcilik Müzesinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

Adrasan yat yanaşma yerinin hayata geçirilmesini istiyoruz!

 

Çavuş Köyünde (Adrasan) 60 adet günübirlik tur teknesi yüksek sezonda günde 2000 üzerinde yerli/yabancı konuğa tur hizmeti verdiğini belirten Tamer Kıran, “ Adrasan’da tekneleri kendi imkanları ile yaptıkları iptidai iskelelere bağlamakta ve yolcu alıp/indirmektedirler. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nce projesi tamamlanmış olan Adrasan yat yanaşma yerinin hayata geçirilmesi için yardım ve desteklerinizi talep ediyoruz” dedi.

 

Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin hayata geçirilmesini bekliyoruz!

 

2012 Yılında DTO’nun talepleri doğrultusunda yaptırılan Antalya Balıkçı Barınağı’nın tüm üyelere ve denizcilere en iyi ve en uygun hizmet verebilecek bir yönetim yapısına kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesi’nden destek beklediklerini de dilde getiren Tamer Kıran, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın projeleri arasında yer alan Odamız talebi doğrultusunda başlatılan Manavgat Yat Yapım ve Çekek Yeri Projesinin hayata geçirilmesi konusunda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

 

Kekova Kaleköy’e teknelerin yanaşabileceği iskele yapılması gerekiyor!

 

Başta Konyaaltı ve Lara Plajları olmak üzere Kekova/Üçağız, Manavgat Irmağı gibi yerli ve yabancı konukların ilgi gösterdikleri plaj ve deniz alanlarına satıhta yüzen çöplerin toplanması ve teknelerden katı-sıvı atık alabilecek atık alım gemisi kazandırılmasının önemi ve gerekliliği göz önünde bulundurularak yardım ve destek beklediklerin de dile belirten Kıran, “Manavgat Irmağı içerisinde çalışan üyemiz tekne sahipleri iptidai şartlarda yapılmış iskelelere bağlayarak yolcu taşımacılığı yapmaktadırlar. Manavgat Irmağı içerisinde teknik şartlara uygun bağlama iskeleleri yapılması konusunda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.

Doğal güzelliği ile yerli-yabancı tüm konukların ilgisini çeken Kekova Kaleköy’e teknelerin yanaşabileceği iskele yapılması için desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

 

Menderes Türel “Denizci dostlar ile bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz!”

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel yaptığı konuşmasında, Antalya’nın denizden daha çok yaralanması adına çalışmalar yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirterek, Deniz Ticaret Odası ile çok yakın ilişkiler içinde olduklarını söyledi ve karşılıklı görüş alışverişi ile üzenlerine düşen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

 

Menderes Türel “Antalya deniz sahil şeridi ama denizi kullandığı soru işareti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in denize olan bakışı açısını geçte olsa gerçekleştiriyoruz. Yeni Sahil projelerimiz, deniz otobüslerimizle Antalyalıları denizle buluşturuyoruz. Konyaaltı sahil yaşam parkı projesi vatandaşımızın denizi daha çok kullanması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu proje Uluslararası İdeal Kent Projesi 2018’de birincilik ödülü aldı ve ödül almaya devam edecek. Büyük bir iddaa ile söylüyorum ki, dünyanın birçok sahilini gezdim ama Konyaaltı sahili gibi bir sahil görmedim.
Antalyamızda bugüne kadar bir kurvaziyer liman olmaması oldukça eksik bir durum.  Dünyanın en büyük yatırımcılarıyla birlikte bu limanın gerçekleşmesi için ihale çalışmalarımız yapılmaya başlandı. Bu yapılacak olan kurvaziyer limanının en uygun yerin Lara bölgesi olduğunu düşünüyorum.  Merkez içerisinde olduğu için hem esnaf hem de Ülke ekonomisi kazanacaktır” dedi.

 

Kaleiçi’ne ikinci asansör geliyor!

Kaleiçi turizmini hareketlendirerek daha çok turist çekmek adına mevcut asansöre ek olarak yeni bir asansör yapacaklarını da ileten Türel, “Kırk merdivenlerin’’ olduğu bölgeye de ikinci bir asansör yapacağız. Yakın zamanda Kaleiçi Yat Limanına gelerek oradaki esnaf ve denizci kardeşlerimizle büyük bir kahvaltı organizasyonu yapacağız” dedi.

Deniz Ticaret Odasının istekleri arasında yer alan deniz müzesi konusunda da açıklamalarda bulunan Türel, “Şu anda 9 adet ayrı müze ile ilgili çalışmalarımız var. Bu müzeler arasında su ve deniz müzesini de Antalya’ya kazandıracağız” diye konuştu.

Denizcilik Sektörünün sorunları görüşüldü

ANTALYA’DA DENİZ TURİZMİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN DENİZ ARAÇLARI TANIMLARI TOPLANTISI

‘’Deniz Turizmi Sektöründe Faaliyet Gösteren Deniz Araçları Tanımları’’ konulu toplantı İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi ev sahipliğinde Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç ve Daire Başkanı Yılmaz Taşçı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Celal Oral, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Hüsnü Çöllü, Meslek Komite Başkanları, Liman Başkanları ile Bodrum, Marmaris ve Fethiye’den gelen İMEAK DTO Şube Başkanlarının katılımı ile ATSO Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Denizcilik sektörü ile ilgili sorunlar görüşüldü

Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran da bir konuşma yaptı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Hüsnü Çöllü’nün yönetimde gerçekleşen toplantı, Deniz ve  İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yılmaz Taşçı, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Celal Oral üyelerin sorularını yanıtladı. İki oturum halinde yapılan toplantıda Denizcilik sektörü ile ilgili önemli sorunların karşılıklı görüşüldüğü ve çözümlerinin oluşturulduğu toplantı denizcilik sektörü adına son derece verimli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Plaket takdim edildi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın yaptığı konuşma büyük alkış alırken ardından Deniz ve  İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç’a İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve  İMEAK DTO Antalya Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından  toplantı anısına plaket taktim edildi.

Denizcilik Sektörünün sorunları görüşüldü

ANTALYA’DA DENİZ TURİZMİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN DENİZ ARAÇLARI TANIMLARI TOPLANTISI

‘’Deniz Turizmi Sektöründe Faaliyet Gösteren Deniz Araçları Tanımları’’ konulu toplantı İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi ev sahipliğinde Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç ve Daire Başkanı Yılmaz Taşçı, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Celal Oral, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Hüsnü Çöllü, Meslek Komite Başkanları, Liman Başkanları ile Bodrum, Marmaris ve Fethiye’den gelen İMEAK DTO Şube Başkanlarının katılımı ile ATSO Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Denizcilik sektörü ile ilgili sorunlar görüşüldü

Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran da bir konuşma yaptı.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Hüsnü Çöllü’nün yönetimde gerçekleşen toplantı, Deniz ve  İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yılmaz Taşçı, Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Celal Oral üyelerin sorularını yanıtladı. İki oturum halinde yapılan toplantıda Denizcilik sektörü ile ilgili önemli sorunların karşılıklı görüşüldüğü ve çözümlerinin oluşturulduğu toplantı denizcilik sektörü adına son derece verimli ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Plaket takdim edildi

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın yaptığı konuşma büyük alkış alırken ardından Deniz ve  İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç’a İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve  İMEAK DTO Antalya Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından  toplantı anısına plaket taktim edildi.

DTO ANTALYA ŞUBESİ KASIM AYINI YOĞUN GEÇİRECEK

DTO Antalya Şubesi 8.Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi 8.Olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlarken, toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi.

Toplantıda Şube ihtisas komisyonları Başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdiler. Limancılık, Gemi Acentalığı ve Kurvaziyer İhtisas Komisyonu Başkanı Özgür Sert Komisyon çalışmaları, Marinacılık ve Çekek yerleri İhtisas Komisyonu Başkanı Hasan Kaçmaz, Antalya ili Kıyıları ve Marinaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu. 2018 yılı ağustos ayı Gelir Giderlerinin Hesapları İnceleme Komisyon Başkan Yardımcısı Kerim Sarı tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

 ‘Deniz Turizmi Araçları’ konulu Sektör Değerlendirme Toplantısına ev sahipliği yapacak!

16 Kasım 2018 tarihinde Antalya’da Deniz ve İç sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün katılımları ile gerçekleştirilecek olan ‘Deniz Turizmi Araçları’ konulu Sektör Değerlendirme Toplantısında gerekli destek ve katkı sağlayacaklarını dile getiren Başkan Ahmet Çetin, Kasım ayında oldukça yoğun bir gündem içerisinde olacaklarını söyledi.

Başkan Ahmet Çetin, “16 Kasım 2018 tarihinde Antalya’da Deniz ve İç sular Düzenleme Genel Müdürümüzün ve sektör temsilcilerimizin katılımı ile bir toplantı düzenleyeceğiz. Özellikle turizm bölgelerinde jet-ski, Parasailing, Yelken ve kürek sporu yapılan tekneler ile ticari sürat teknesi gibi sportif ve eğlence amaçlı olarak kullanılan çeşitli deniz ve iç su araçlarının bulunduğu cins tanımlamaları ile ilgili olarak sorunların ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz”

DTO, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i konuk edecek!

Başkan Ahmet Çetin, Kasım ayı olağan toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes’i konuk edecekleri de belirterek “Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi olarak yoğun bir tempo çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2018 Kasım ayını oldukça yoğun geçirecek olan DTO Antalya Şubemiz, 16 Kasım 2018 tarihinde Antalya’da Deniz ve İç sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün katılımları ile gerçekleştirilecek olan ‘Deniz Turizmi Araçları’ konulu Sektör Değerlendirme Toplantısına ev sahipliği yapacak ve arkasından, 21 Kasım tarihinde Olağan Meclis Toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’i konuk edeceğiz. DTO Antalya Şubesi olarak ayrıca Kemer’de 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında toplam 4 Uluslararası ve Ulusal Toplantı organize edileceği ‘Kemer Deniz Bilimleri Haftası’na da destek ve katkı vereceğiz” dedi.

30.10.2018

“ANTALYA’NIN YILLIK TURİZM GELİRİNİN YAKLAŞIK % 20’Sİ DENİZ TURİZMİNDEN KAZANILIYOR!”

Ülkemizin turizm gelirlerinin önemli bir kısmının deniz turizmden sağlandığına dikkat çeken DTO ( Deniz Ticaret Odası ) Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, turizmde katma değerin öneminin her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, “ Unutulmamalıdır ki, bir dalış için ödenen para nerdeyse bir gece konaklama için ödenen para ile hemen hemen aynı” dedi.

Bir dalış için ödenen para nerdeyse bir gece konaklama için ödenen para ile hemen hemen aynı!

Dalış turizmi de deniz turizmi sektörünün vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Cüneyt Koşu, Ülkemiz ve Antalya için dalış turizminin önemli olduğunu söyledi. Koşu “Dalış turizminde Antalya olarak öncülük yapan bir İliz. Yaklaşık 70’in üzerinde sualtı sporları işletmesi ile yerli ve yabancı Antalya’ya gelen konuklarımıza sualtının güzelliklerini gösterme şansı ve imkânı buluyoruz. Şunu da unutmamak lazım, Antalya gelen turist sayısı açısından 14 milyonları bulan sayılar ile çok sevindirici sayılara ulaşmış bulunuyor. Buna bağlı olarak turizmde Katma değerin de önemi her geçen gün ortaya çıkıyor. Unutulmamalıdır ki, bir dalış için ödenen para nerdeyse bir gece konaklama için ödenen para ile hemen hemen aynı” dedi.

Almanya’da her yıl 4 milyon insan tatilini sadece dalış odaklı yapıyor!

Almanya’da her yıl 4 milyon insanın tatilini sadece dalış odaklı yaptığını da ifade eden DTO Antalya Şube Başkanı Cüneyt Koşu “Dünyanın üst düzey gelir grubuna ait ülkelerde de durum böyle. Dünyanın çeşitli noktaları var. Maldivler, Pasifikler, Meksika, İspanya Sahilleri, Mısır gibi yerleri çok tercih ediyorlar. Ama ülkemiz ve özellikle Antalya dalış turizminde çok büyük bir alt yapıya sahip. Öncelikle biz Antalya, turizm destinasyonuyuz. Ulaşım, konaklama ve turizm alt yapımız üst seviyede.  Ayrıca dalış içinde, Antalya çok yakın geçmişi ile deniz ulaşım kanallarından bir tanesi. Bu neyi getiriyor. Batıklarımız var. Kaleiçi’nin açığında 2.dünya savaşında İngilizler tarafından batırılmış San Didier gemimiz var. Özelliğini koruması itibarıyla dünyada sayılı batıklardan bir tanesi. Kemer açıklarında 1.Dünya savaşında Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul tarafından batırılan Paris 2 batığımız var. Bunlar hikayesi olan batıklar. İnsanlar buralara dalmak ve o hikayeleri elle tutmak ve dokunmak, kalan objeleri orada görmek istiyorlar ve bu onlara çok büyük mutluluk veriyor. Bu batıkların yanı sıra çok güzel mağaralarımız var, çok özel fauna ve floramız var. Antalya sualtı değerleri ile görülmeye değer bir sualtı cennetidir” dedi.

Tertemiz ve görüş mesafesi olarak 20mt.ye yakın yerler var!

Antalya’nın Akdeniz çanağında en temiz sahillere sahip olan bir nokta olduğunu da söyleyen Cüneyt Koşu, sualtında görüş mesafesinin çok iyi olduğu için Antalya’nın çok daha fazla tercih edildiğini belirtti. Koşu, “Antalya’nın dalış noktalarında 20 mt. ye kadar görüş mesafesi olan yerler var. Kulak, burun ağız yapısında bir aksaklık olmayan herkes dalış sporuna başlayabilir. Bunun için de ciddi eğitimler de almak gerekiyor. Her dalış bir tecrübedir. Dalış aslında bir disiplin.  İnsana da çok mutluluk veren bir şey. Çünkü bilinmeyen merak edilir ve heyecanlıdır” dedi.

Antalya’nın yıllık turizm gelirinin yaklaşık % 20’si deniz turizminden kazanılıyor!

Deniz turizminin, turizmin olmazsa olmazlarından bir tanesi olduğunu da söyleyen Cüneyt Koşu, dalış turizminde ilgiyi arttırmak adına yeni sualtı müzelerinin de DTO Antalya Şubesi olarak kazandırıldığına dikkat çekti.

Cüneyt Koşu yaptığı açıklamasında, “Side’de ve Kemer’de açtığımız sualtı müzelerinin iki tane amacı var. Hem sualtında görülebilir obje çeşitliliğini arttırmak hem de çeşitliliği sağlayıp dalış severleri bu bölgelere çekmek. Ülkemiz, bir turizm ülkesi ve Antalya’mız da turizmin başkenti. Turizm gelirlerimiz yüksek ama yeterli değil. Bunu daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Deniz turizmi, turizmimizin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Antalya’nın yıllık turizm gelirinin yaklaşık % 20’si deniz turizminden kazanılıyor. Marinalar, Kurvaziyer turizm, su sporları, dalış turizmi, mavi yolculuk, Yatlar, günü birlik tur tekneleri. Bunlar tahmin edilenin çok üzerinde katma değer kazandırıyor. Bu nedenle turizm dendiğinde, otel, restaurant, eğlence yerleri dendiğinde tamam ama denizde bu işe emek sarf eden, gelen misafirlerimizi memnun etmeye ve onları heyecanlandırmaya çalışan üyelerimizin de göz ardı edilmemesini diliyorum” diye konuştu.

KEMER, DENİZ BİLİMLERİ HAFTASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kemer’de 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Kemer Deniz Bilimleri Haftası adıyla toplam 4 Uluslararası ve Ulusal Toplantı organize edilecek. DTO Antalya Şubesi de bu hafta kapsamında bu organizasyona gereken desteği verecek.

Kemer Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan ve aynı zamanda Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Uluslararası Sualtı Kültür Mirası Komisyonu (ICOMOS ICUCH) Genel Sekreteri görevini yürüten Doç. Dr. Hakan Öniz ve KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, DTO Antalya Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve Şube Müdürü Cüneyt Koşu ile bir araya gelinen ziyarette görüşlerini açıklayan Doç. Dr. Hakan Öniz, “15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Kemer Deniz Bilimleri Haftası adıyla toplam 4 uluslararası ve ulusal toplantıyı organize edeceğiz.  Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Uygarlıkları Enstitüsü ev sahipliğinde, UNESCO, ICOMOS, DAN, Türkiye Sualtı Federasyonu, CMAS, Selçuk Üniversitesi DTO ve KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) gibi kuruluşların da parçası olacağı bu etkinlik dizisi ülkemizin bu alandaki tüm bilimsel toplantılarını da bir araya getirmiş olacak. Yüze yakın konusunda uzman bilim adamı Kemer’de olacak. Bu kapsamda dünyadan meslektaşlarımız da bu tarihlerde Kemer’de konuğumuz olacak. Toplantılarımızın ilki Uluslararası sualtı araştırmaları sempozyumu, ikincisi Su altı teknoloji toplantısı ve bu toplantının hemen akabinde dünyanın en büyük dalış ve ilk yardım sigorta sistemi olan DAN ( Divers Alert Network) isimli kuruluşun programı. Ve son günde Türkiye’deki balık adam eğitmenlerinin su altı kültür mirası alanında eğitmeye ve bunları kendi öğrencilerine de aktarmasına yönelik olarak Sualtı kültür mirası ve eğitmen eğitim programı gerçekleştirilecek. Deniz Ticaret Odası Antalya Şubemizin de bu etkinliğimize desteği olacaktır. İlgileri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kemer’e denizcilik turizmi Lisesi istiyoruz!

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, DTO Antalya Şubesinin son dönem yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, Kemer’in sualtı turizmi adına önceki günlerde Kemer’e kazandırılan “Kemer Sualtı Heykel” müzesi için teşekkürlerini sunarak, Kemer’e bir Denizcilik Turizmi Lisesi kazandırılması adına dernek olarak çalışmalar içinde olduklarını belirterek konu ile ilgili Deniz Ticaret Odasından da gereken desteği beklediklerini söyledi.

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, “Öncelikle deniz adına her türlü çalışmada katkı veren Deniz Ticaret Odamızın Antalya Şube Başkanı Sayın Ahmet Çetin ve Şube Müdürü Sayın Cüneyt Koşu Bey’e yakın ilgileri için teşekkürlerimizi sunuyorum. Geçtiğimiz günlerde Kemer’e kazandırılan “Kemer Sualtı Heykel” müzesinin bölge turizmimize büyük katkı sağlayacağını da ifade ederek, tüm Kemerli turizmciler adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Deniz ile iç içe olan ve turizm ile bütünleşen bölgemizde özellikle eleman açığının kapatılması açısından çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız Kemer Deniz Turizm Lisesi’nin kazandırılması adına çalışmalar içerisindeyiz. İnşallah bu düşüncemiz hayata geçer. Bu konuda Deniz Ticaret Odamızın da desteğini görüyoruz” dedi.

Kemer Deniz Bilimleri Haftası’na destek vereceğiz!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Sayın hocamız Doç. Dr. Hakan Öniz ve Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği Başkanı sayın Özgür Kurga’nın ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz.  Kemer’de 15-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Kemer Deniz Bilimleri Haftası adıyla düzenlenecek toplantılara bizlerde gereken desteği vereceğiz. Bölgemizin Sualtı güzelliklerini ve kültürel zenginliğini gelen misafir bilim adamlarına en iyi şekilde göstermek niyetindeyiz. Bu arada KEMİAD Başkanı Sayın Özgür Kurga’nın çalışmalar içinde oldukları ve destek istedikleri Kemer Deniz Turizm Lisesi’nin kazandırılması konusunda bu öneriyi İstanbul Merkez Ofis’e ileteceğiz. Bizlerde deniz turizminin gelişmesinde eğitimin önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Kemer’in Sualtı turizmine katkı sağlayacak olan “Sualtı heykel Müzesi” hayata geçirildi. Bölgede sualtını keşfetmek isteyen ve bugüne kadar hiç dalmamış olan dalış severler 12 mt. derinlikte olan bu heykelleri hem görme imkanı bulacaklar hem de dalışa ön hazırlık yapmış olacaklar.

DTO ANTALYA ŞUBESİ’NDEN DENİZ TURİZMİNE KATKI

Kemer’in Sualtı turizmine katkı sağlayacak olan yeni heykeller batırıldı. DTO Antalya şubesi tarafından hazırlanan 3,5mt. Yüksekliğinde ve 3 ton ağırlığında Poseidon heykeli, bahçe teması içeren çim biçen ve sulayan kadınlar ile 24 saksıdan oluşan heykeller sualtı turizminde önemli bir yere sahip olan Kemer koyu doğu ucu güney girişine yerleştirildi.

Deniz turizmine büyük katkı sağlayacak!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamasında, “Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi olarak Kemer’de yeni bir sualtı müzesi oluşturduk. 3,5mt. Yüksekliğinde 3 ton ağırlığında Poseidon heykelini, bahçe teması içeren çim biçen ve sulayan kadınlar ile 24 saksıdan oluşan heykelleri Kemer’in sualtı turizmine katkı sağlamak amacıyla batırdık. Bunun Kemer’de çok özel bir anlamı var. Burası Discovery dalış türü açısından özel bir yer oldu. Sualtını keşfetmek isteyen ve bugüne kadar hiç dalmamış olan dalış severler 12 mt. Derinlikte olan bu heykelleri hem görmüş olacaklar hem de dalışa ön hazırlık yapmış olacaklar. Discovery dalışı en çok tercih edilen dalışlar arasında. Kemer bölgesinde yaklaşık 40 bin kişi bu ürünü satın alırken, uzman dalışlar ile bu rakam 60 binleri buluyor” dedi.

Deniz turizminin bütün öğeleri katma değer açısından oldukça yüksek!

Kemer’in deniz turizmi açısından çok özel bir bölge olduğunu dile getiren Ahmet Çetin, “Kemer’de 13 adet dalış noktası bulunuyor. Bu dalış noktaları arasında Üç Adalar gibi bir cennet var. Ayrıca hikayesi olan Paris batığı var. Kiriş ve Kalınburun mevkilerinde de dalışa özel yerler mevcut. Yılda yaklaşık 60 bin civarında kişi Kemer’de Discovery ve uzman dalışı satın alıyor. Deniz turizminin bütün öğeleri katma değer açısından oldukça yüksek. Amacımız DTO olarak Kemer’de diğer bölgelerimizde sualtı müzelerini arttırmak” diye konuştu.

Yeni hazırlıklarımız var!

Ahmet Çetin, bölge açısından bakıldığında dalış turizminin öncüsü Kaş’ta yılda yaklaşık 85 bin kişinin dalış yaptığını da ifade ederek, önümüzdeki günlerde Kemer’de hikayesi olan Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul temalı bir sualtı heykel müzesinin de hazırlıkları içerisinde olduklarını söyledi.

Discovery dalışı nedir?

Discovery dalışı, keşif dalışı şeklinde tabir edilen bir tanıtım dalışıdır. Dalış brövesi olmayan kişilerin bir eğitmen eşliğinde sığ denizde yaptıkları tüplü dalış tipi olarak tabir edilmektedir.

DTO Antalya Şubesi Basın Bülteni – 18.09.2018

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. Yılı Kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. Yılı, düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Kaleiçi’ndeki Yat Limanı’ndan denize çelenk atılmasıyla sürdü

Denizcilik ve Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 92. Yıldönümü tüm limanı olan illerde olduğu gibi dün Antalya’da da kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konması ile başladı. Çelenk sunumundan sonra protokol Kaleiçi Yat Limanı’nda denize de çelenk bıraktı. Törene Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, DTO Şube Başkanı Ahmet Çetin, DTO Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes, Gemi Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ahmet Ünver, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Barbaros sınıfı TCG Barbaros Firkateyni Komutan ve askerleri, denizciler ve vatandaşlar katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Atatürk anıtına çelenk koyma ile son buldu.

BAŞKAN, TEMENNİDE BULUNDU

Çelenk sunumundan sonra konuşan Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Kabotaj Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutladıklarını söyledi. Başkan Çetin, tüm denizcilerin bayramını kutlayarak, “1 Temmuz 1926’da kabul edilerek yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milli Mücadelemiz sonrasında kazanılan bağımsızlık ve hakimiyeti olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Denizcilikte istediğimiz daha büyük seviyelere ulaşmak temennisiyle, tüm denizcilik camiamızın ve vatandaşlarımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramını yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

TAM BAĞIMSIZLIK

Öte yandan Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ise “Bugün 1 Temmuz 2018 Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. Yıl Dönümünü kutlamak için burada toplandık. Osmanlı Devleti tarafından kapitülasyonlarla Türk denizlerinde yük ve yolcu taşıma hakkının batılı devletlere verilere kendi denizlerimizde ticaret yapamaz duruma geldiğimiz bir dönemin ardından Lozan Anlaşması ile Türk denizlerinde gemi işletme yani kabotaj hakkı tekrar Türklerin üzerine geçmiştir. 1 Temmuz 1926 tarihinde çıkarılan Kabotaj Kanunu ile Türk karasularında yolcu ve yük taşıma hakkı sadece Türk gemilerine verilmiş ve böylece denizlerimizde tam bağımsızlık sağlanmıştır.  Ulu önderimiz Atatürk denizciliğe her zaman önem verdi ve denizciliğimizin gelişmesi gerektiğini hep dile getirdi. Atatürk 1937’de yaptığı bir konuşmada ‘Denizcilik sadece ulaştırma işi değil, iktisadi olarak anlaşılacak ve tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz sporları kulüpleri kurulacak ve geliştirilecektir. En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyet istifadeyi bilmeliyiz, denizciliği, Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ demiştir”  ifadelerini kullandı.

ÜLKELERİN GÜVENLİĞİ DENİZLERDİR

Dün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yılı kapsamında Kaleiçi Yat Limanı’nda yüzme, çıpa çıkarma, yağlı direk yarışmaları düzenledi. Yarışmaları izlemeye Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram yanı sıra: Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Ahmet Çelik ve yerli ve yabancı turist katıldı. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Antalya Liman Başkanı Erdoğan Bayram, denizlerin önemeli olduğunu vurgulayarak, “Denizler, ülkelerin güvenliği ve refahı için vazgeçilmez öneme sahiptirler. Denizi ve denizlerini iyi kullanan ülkelerin daha başarılı olacağının farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri ile çıkartılan ve yukarıda kısaca değindiğim Kabotaj Kanunun önemi günümüzde yaşanan ekonomik ve siyasal gelişmelerle çok daha iyi anlaşılmaktadır. Yabancılara verilen imtiyazları kaldıran bu yasa ile birlikte Cumhuriyetimizin kazanımları olmak denizcilik alanında Türk vatandaşlarına denizcilik, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, balıkçılık, deniz taşımacılığı, eğitim ve bunun gibi alanlarda birçok siyasi ve ekonomik özgürlükler elde edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÜÇAĞIZ İSKELESİ HİZMETE AÇILDI

Bölgedeki denizcilerin yüzü güldü, yüzer iskele Kekova Üçağız bölgesinde hizmete açıldı!

DTO (Deniz Ticaret Odası) tarafından temin edilen Yüzer iskele Kekova Üçağız bölgesinde hizmete açıldı. Kekova Üçağız kooperatif üyelerinin kullanımına sunulan iskelenin açılışı dualar ile yapılırken kurban kesildi. İskele açılışı için yapılan törene Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin ve DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Hüsnü Çöllü, Kekova Yatçılar Deneği Başkanı Durali Aliçavuşoğlu ile çok sayıda denizci katıldı.

DTO tarafından temin edilen Yüzer iskelenin montajı kısa sürede tamamlanarak Kekova Üçağız kooperatif üyelerinin kullanımına açıldı. Açılışta yapılan konuşmalarda montajın kısa sürede tamamlanmasında çalışarak emek harcayan Kekova Yatçılar Derneği Başkanı Meclis üyesi Mehmet Aliçavuşoğlu’na ve tüm emeği geçenlere teşekkür edilerek, iskelenin tüm Kooperatif üyelerine ve tüm denizcilere hayırlı olmasını dileklerinde bulundular.
Kekova Yatçılar Kooperatifi Başkanı Kısa sürede iskelenin yaptırılmasından dolayı DTO Başkanı Tamer Kıran a ve DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin’e teşekkürlerini bildirdiler.
DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamasında “Kısa sürede tamamlanan çalışma ile 16 adet yıkılan iskelenin yerine yeni yüzer duba bağlandı. Bu dubalar ocak ayından beri karada duyuyordu. Yerlerine tonozdandı. Elektrik su işlemleri yapıldı. Mevcut iskele almıyordu. Bundan sonra yeri olmayan 55 tekne yeni iskelemize bağlayacak. Kısa sürede bu çalışmayı tamlamamıza olanak veren ve her fırsatta denizcinin yanında olan DTO Başkanı sayın Tamer Kıran’a tüm denizcilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Karaloğlu: Deniz biterse Antalya biter

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, deniz ve ormanların Antalya için çok önemli olduğunu belirterek, “Deniz biterse Antalya’da turizm de biter” dedi.

Karaloğlu: Deniz biterse Antalya biter Antalya Valisi Münir Karaloğlu, deniz ve ormanların Antalya için çok önemli olduğunu belirterek, “Deniz biterse Antalya’da turizm de biter” dedi. Deniz Temiz Derneği TURMEPAAntalya Şube Yönetim Kurulu, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Antalya’nın dünyanın önemli turizm merkezlerinden olduğunu belirten Karaloğlu, “Deniz ve ormanlar Antalya için çok önemli. Deniz biterse Antalya’da turizm de biter. TURMEPA olarak deniz temizliği ve deniz yaşamının korunması konularında hazırlayacağınız her projeye destek oluruz” dedi. TURMEPA Antalya Şube Başkanı Osman Ayık da yerleşim yerlerinin atıklarının denize deşarjı konusunda ciddi sıkıntılar görüldüğünü dile getirdi. Başkan Ayık, “Yerleşim yerlerindeki arıtmaların deşarjının daha uzağa yapılması kıyıları temiz tutacaktır. Derin deşarj için yerel yönetimlere gereken uyarılaryapılmalı. Ve destek de verilerek belediyelere yardımcı olunmalı. Deniz yoksa turizm de yok. 50 milyon turisti konuk etme hedefimiz varsa denizimizi korumalıyız” diye konuştu. Vali Münir Karaloğlu da bu konuda yerel yönetimlerle işbirliği yaparak projeler oluşturulmasını ve konunun ciddiyetle şimdiden ele alınmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. DTO’YA ZİYARET TURMEPA yönetimi, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nin yeni yönetimine de nezaket ziyaretinde bulundu. DTO Başkanı Ahmet Çetin, TURMEPA ile hedeflerinin aynı olduğunu, iç içe çalışan bir kurum olarak denizdeki ekosistemin devam etmesini sağlamaklaAntalya’nın geleceğinin de kurtarılmış olacağını vurguladı. Çetin, “TURMEPA ile birlikte Antalya’ya ve turizm sektörüne hizmet etmek en önemli görevimiz” dedi.TURMEPA heyetinin ziyaretlerinde Başkan Osman Ayık’a, Başkan Yardımcısı İzzet Ünlü, Sayman Berna Küner, Genel Sekreter Bülent Ecevit, Üye Ahmet Yetkin Armağan ile Şube Proje Sorumlusu Pervin Gürbüz eşlik etti. DHA

Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÇETİN

“2018 SEZONUNUN TÜM SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ!”

Ahmet Çetin:” İlk icraat olarak büyük bir ihtiyaç olan Üçağız Bölgemizde İskele montajlarını başlattık”

ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin göreve geldikleri günden bu yana çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, ilk iş olarak Üçağız Bölgesinde büyük ihtiyaç olan İskele montajının başladığını söyledi. Çetin, “İlk icraat olarak büyük bir ihtiyaç olan Üçağız Bölgemizde İskele montajlarını başlattık. İstanbul ile görüşerek finansal konuda onay aldık. Bugün itibarı ile montajlarımız başladı. Üçağız Kooperatifi bu işi yapıyor ve bizde İstanbul’dan aldığımız onay ile destekliyoruz. Bu konuda büyük bir sıkıntı da bölgede çözülmüş olacak” dedi.

Sezonumuz açıldı, yeni sezonumuz hayırlı olsun!

Yeni sezon için hayırlı olsun dileklerinde de bulunan Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “2018 sezonunun tüm sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.  Sektörümüzün sorunlarını elimizden geldiğince ekibimiz ile birlikte çözmek adına çalışıyoruz. Seçimden önce söylediğimiz gibi, Antalya Deniz Ticaret Odamızın hepimizin odası olacağıydı. Kapımız bütün üyelerimize, dostlarımıza, sektörümüze açık. Oda olarak yardımcı olabileceğimiz her türlü yardıma hazırız. Sezonumuz açıldı. Yatçı arkadaşlarımız bakımlarını yapıyorlar. Ziyaretlerimizde de görüyoruz. Hepsi yatlarını yavaş yavaş denize indirmeye başladılar. Su Sporu yapan arkadaşlarımız ekipmanlarını hazırlayıp sezona hazır geldiler. Su Sporları konusunda bazı sıkıntılar var. Özellikle Manavgat Bölgesinde bu çok daha fazla. Bu konuda da Oda olarak çözüm arayışlarımız var” diye konuştu.

Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz…

Göreve geldikleri günden bu yana üyelerin ziyaretlerine teşekkür eden Başkan Çetin, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun sektöre olan ilgisi ve desteğine de teşekkür ederek “Yaklaşık 15 günden bu yana görevimizin başındayız. Dostlarımız hayırlı oldun ziyaretlerini sürdürüyor ve buda bizi çok mutlu ediyor. Bizde bu zaman içerisinde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Sayın Valimizi ziyaret ettik. Batı Belgemizdeki üyelerimize teşekkür ziyaretlerimizi bitirdik, önümüzdeki günlerde de doğu bölgemize olan ziyaretlerimiz olacak. Vali Beyi ziyaretimizde, sayın Valimizin ilgisi karşısında çok mutlu olduk. Sayın Valimizi odamıza ve yönetimimize her zaman destek vereceğin söyledi. Deniz Sektöründeki sorunları çok iyi biliyorlar ve destek vereceğini ilettiler. Bizde kendisine özellikle teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

İlk ziyaret kendisi de bir deniz aşığı olan Vali Karaloğlu’na

DTO ANTALYA ŞUBESİ YENİ BAŞKANI AHMET ÇETİN VE YÖNETİMİNDEN VALİ’YE ZİYARET

Türkiye’nin şube olarak en büyük odası olan İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nde gerçekleştirilen seçimle Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyeleri teşekkür ziyaretleri kapsamında ilk ziyaretini Vali Münir Karaloğlu’na yaptı.

Başkan Ahmet Çetin: Bölgemiz ve sektörümüzün sorunlarının herkesi dinleyerek ve hep birlikte düşünerek çözüleceğine inanıyoruz!

Vali Münir Karaloğlu’nun makamında gerçekleşen ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Çetin, “Odamızda göreve gelip Yönetim kurulu olarak görev dağılımımızı yaptıktan sonra, ilk ziyaretimizi kendisi de bir deniz aşığı olan sayın Valimize yapıyoruz. Amacımız bundan sonra faaliyet alanına ve büyüklüğüne bakılmaksızın üyelerimizin tamamının talep ve şikâyetlerini dikkate alarak gerekli çabayı göstermek ve onlara hizmet etmek olacak. Çünkü bölgemiz ve sektörümüzün sorunlarının herkesi dinleyerek ve hep birlikte düşünerek çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

Vali Karaloğlu bilgiler aldı

Seçimi kazanan yeni yönetim ve Başkan Ahmet Çetin’i kutlayan Vali Karaloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Antalya’da denizciliğin önemine dikkat çekti.  Vali Münir Karaloğlu ziyarette, Ahmet Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile tek tek tanışarak DTO Antalya Şubesinin bundan sonra yapacağı çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

DTO’nun Türkiye’nin tüm kıyı il ve ilçelerinde temsilcilikleri bulunuyor…

Kısaca Deniz Ticaret Odası olarak da bilinmekte olan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, Türk deniz ticaret sektörünün önemli bir mesleki kuruluşu olup, merkezi İstanbul’dadır. Şubeleri ise İzmir, Bodrum, Marmaris, Antalya, İskenderun, Fethiye ve Karadeniz Ereğlisi, Batı Karadeniz Bölgesi Şubesidir. Ayrıca, Ankara’da bir İrtibat Bürosu ve Türkiye’nin tüm kıyı il ve ilçelerinde temsilcilikleri vardır. Deniz Ticaret Odası ilk olarak 26 Ağustos 1982’de İstanbul Deniz Ticaret Odası olarak kurulmuş ve daha sonra faaliyet alanı Marmara Denizi Bölgesi, Türkiye’nin Ege kıyısı ve Akdeniz kıyısı bölgelerini ve nihayet ülkenin Karadeniz kıyısını kapsayacak şekilde genişletilmiştir.