ANTALYA’DA 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Antalya’da da her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

Denizlerimizdeki bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızın 98. yılı kutlamaları  Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bot ile “Deniz Şehitlerimiz Anısına” denize çelenk bırakılması töreniyle başladı.

Yarışlar büyük ilgi gördü

Kutlamaların yarış ve gösterilerden ulaşan kısmı ise Kaleiçi Yat Limanı’nda gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve protokol üyelerinin katılımıyla düzenlenen etkinliklerde yelken, yüzme, çıpa çıkarma ve yağlı direk yarışları büyük heyecana sahne oldu. Yarışların ardından kazanan sporculara ödüllerini Vali Hulusi Şahin, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Vali Yardımcısı ve Hudut Mülki İdare Amiri Dr. Suat Seyitoğlu, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, İMEAK DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin ve İMEAK DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes tarafından takdim edildi. Antalya halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar, flyboard gösterisiyle sona erdi.

Ahmet Çetin: “Böyle özel bir günü halkımızla kutlamanın mutluluğu içindeyiz.”

Törenlerin ardından açıklamalarda bulunan DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, “Bugün, Türkiye'nin denizcilik ve kabotaj bayramını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 1 Temmuz, bizler için çok özel bir anlam taşıyor. Denizcilik, ülkemizin tarihi boyunca kucakladığı en önemli miras. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, birlikte daha güçlü yarınlara yelken açmak adına bize her zaman ilham veriyor. Böyle özel bir günü halkımızla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Denizciliği büyük ülkü olarak işaret eden Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm deniz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, sektörün gelişmesi adına var gücü ile çalışan denizcilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”