Antalya'nın Denizcilik tarihine ışık tutacak kitap

Yüzyıllardır deniz ticaretinin kritik noktalarından birisi olan Akdeniz'in incisi Antalya, eşsiz tarihine ışık tutan kapsamlı bir esere kavuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından yayına hazırlatılan ve editörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Şimşek'in yaptığı "Antalya’nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi" kitabı, Antalya’nın denizcilik tarihini anlatan monografi özelliğindeki ilk eser.

Tarihsel açıdan Antalya’nın çeşitli alanlarda rol aldığı tüm süreçlerin detaylı olarak yer aldığı kitaba, 18 bilim insanı, akademisyen ve araştırmacı destek verdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, yaptığı açıklamasında:  "Asırlardır Akdeniz’de deniz ticaretine önemli katkılar sunan ve günümüzde de en önemli turizm destinasyonlarından olan Antalya’nın denizcilik yönünün anlatıldığı bu kitap Antalya’nın denizcilik tarihi bakımından önemli bir başlangıcı ifade etmektedir. Bugüne kadar denize yaslanan şehrin denizcilik tarihini konu alan monografi niteliğinde bir çalışmanın olmaması ise bu kitabın değerini artırmaktadır. Diğer taraftan günümüze kadar gelmiş en eski tersane olması dolayısıyla Alanya ile birlikte Türk denizcilik geleneğinin oluşmasında önemli merkezlerden olan Antalya’nın Türk denizciliğinin temelini teşkil etmesi nedeniyle bu çalışmanın bölge denizcilik tarihini aydınlatma yolunda bir adım olduğu düşünülmektedir."dedi.

Eserin, bilim insanlarına, amatör ve profesyonel araştırmacılara, deniz tarihçilerine referans sağlayacak bir çalışma olacağını da söyleyen Başkan Ahmet Çetin, "Bu değerli kitabın yazılmasına katkı sağlayan ve emeği geçen başta Editör Doç. Dr. Fatma Şimşek olmak üzere diğer tüm yazarlara ayrıca kitabın basım aşamasında sunduğu katkılar için de Q Terminals Antalya Liman İşletmesine teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerini kullandı.

Kitabın pdf hali için tıklayın