İMEAK DENİZ TİCARET ODASI DEPREM BÖLGESİ KALICI KONUT YAPIMI YARDIM HESABI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç olan depremzedelere kalıcı-güvenli konutlar sağlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından “El Verin Ev Yapalım” sloganıyla “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” başlatılmıştır.

İMEAK Deniz Ticaret Odamız, olabildiğince çok depremzedeyi afette yitirdikleri evlerine yeniden kavuşturmak için kampanyaya merkez ve tüm şubeleri adına 75 milyon TL destekle katılmaktadır.

Kampanyada denizcilik camiamızın katkısının daha net görülebilmesi ve bir sinerji yaratabilmek amacıyla Odamız adına göndereceğiniz bağışları toplamak için Türkiye Halk Bankası’nda (Halkbank) “İMEAK Deniz Ticaret Odası Deprem Bölgesi Kalıcı Konut Yapımı Yardım Hesabı” adı altında bir bağış hesabı açılmıştır.

HALK BANKASI KARAKÖY ŞUBESİ

TL IBAN: TR85 0001 2009 1420 0016 0000 54

USD IBAN: TR34 0001 2009 1420 0058 0004 20

SWIFT KODU: TRHBTR2AXXX

Bu kapsamda kampanyaya ilişkin detaylar aşağıda dikkatinize sunulmaktadır:

BAĞIŞ KURALLARI:

• Hayırseverler istediği tutarda bağış yapabilecektir.
  • Kredi kartları ile bağış alınabilecektir.
  • Hesaplara yatan bağışlar (bağışçı bilgisi ve bağış tutarı) web sitemizden yayınlanacaktır.
  • Bağış tutarının tamamı vergi matrahından düşebilecektir.
  • Kampanya hesapları 1 Temmuz tarihine kadar açık olacaktır.

İNŞAAT VE İHALELER:

• Konut yapılacak bölgeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecektir.
  • Arsa tahsisi ve altyapılar Bakanlık tarafından gerçekleştirilecektir.
  • Konut yapım ihaleleri, Birliğimiz tarafından gerçekleştirilecektir.
  • Yapı denetimleri TOKİ tarafından yapılacaktır.
  • İnşa edilecek evler, TOKİ modelinde 105 m2 ve 3+1 oda büyüklüğünde olacaktır.
  • Her bir blok 20 daireden oluşacaktır.
  • İnşaatlar bittikten sonra depremzedelere kura ile teslim edilecektir.
  • Bir dairenin inşa bedeli alt yapı ve sosyal donatılar hariç ortalama (tahmini) 1,3 milyon – 1,5 milyon TL olması öngörülmektedir.
  • Mahalle, site, blok ya da daire bedelini bağışlanması durumunda, bağışçının arzu ettiği isim verilecektir.