İMEAK DTO ANTALYA ŞUBESİ’NDE 2023’ÜN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin, 2023 yılının son Olağan Meclis Toplantısı 26 Aralık 2023 Salı günü, Odanın Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Oda Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in başkanlığındaki toplantıda Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, yapılan faaliyetler hakkında açıklamalar yaptı.

Aralık ayının başında meydana gelen fırtınada zarar gören üyelere geçmiş olsun dilekleriyle konuşmasına başlayan Ahmet Çetin, “Maalesef  bu ay başındaki fırtınada Kaleiçi Yat Limanı’ndaki üyelerimizin tekneleri zarar gördü. Teknesi hasar gören üyelerimizin zararlarının tazmini için İMEAK DTO Merkez Yönetimimizle birlikte hemen harekete geçtik. Önce Merkez’den bir heyet, ardından da Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer Kıran Antalya ziyaretlerinde konunun üzerinde hassasiyetle durdular. Tamer Başkanımızın çabalarıyla çözüm bulma yolunda önemli adımlar attık, yılbaşından sonra batan tekne ve diğer zarar gören üyelerimize destek sözünü aldık” dedi.

Aralık ayında İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesinin öncülüğünde düzenlenen Yacht Life Boat Show ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın Antalya ziyaretlerini de değerlendiren Çetin, “Uzun bir aranın ardından Antalya’da düzenlenen Boat Show’da denizcilik sektörünün tüm paydaşları olarak bir araya geldik. Başkanımız Tamer Kıran da hasta olmasına rağmen fuar açılışına katılarak bize destek verdi.  Sayın Valimiz de Pazar sabahı Dubai’den gelmesine rağmen hem bizi kabul etti, ardından da fuar alanına gelerek hepimizi onore etti. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahmet Çetin, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın Antalya ziyaretleriyle ilgili olarak da, “Özellikle deniz turizmi açısında önem taşıyan Antalya’mızda sektörümüze sağlanabilecek katkılar konusunda başkanımızla birlikte önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Kendisi de 3 günlük temaslarından oldukça memnun kaldı. Zaten Antalya Şubemize tüm desteğini her fırsatta gösteriyor. Bu destekle birlikte 2024’te Antalya denizciliği için önemli adımlar atacağımızı umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantı üyelerin talep, şikayet ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.